Wandelen

 

Download hier de wandelkaart van gemeente Echt-Susten of bekijk de uitgestippelde (stads)wandelingen.

Wandelroutenetwerk knooppunten Echt-Susteren

Stadswaneling Echt

Stadswandeling Echt vanaf heden verkrijgbaar bij VVV Zuid-Limburg

Het afgelopen jaar is er in het winkelhart van Echt hard gewerkt aan de herinrichting van het centrum. De Bovenstestraat en de Plats zijn destijds geheel opgeknapt en het resultaat mag er zijn.

Reden om hier aandacht aan te besteden en het centrum te koppelen een aan stadswandeling in Echt. De historie van de stad Echt wordt uitvoerig toegelicht tijdens een beschreven wandeling langs het gerestaureerde oude raadhuis aan de Plats, de Landricuskerk, kleiwarenfabriek De Valk, het voormalige Ursulinencomplex, het grachtenstelsel en het Karmelitessenklooster (H. Edith Stein). De wandeling is hieronder te downloaden.

Stadswandeling Echt centrum

Stadswandeling Susteren (groep)

Deze wandeling voert u vanaf het Salvatorplein bij de oude Amelberga Basiliek langs twee oude (resten van) stadspoorten en de oude stadswallen van Susteren. Onderweg maakt u kennis met de gevarieerde agrarische en kerkelijke historie van deze oude Gülickse stad en ziet u oude statige burgerhuizen, stadsboerderijen en de watermolen. De wandeling in Susteren duurt 1,5 uur en kost € 3,60 p.p. (vanaf 15 personen) Reserveren kan bij de vestiging van VVV Zuid-Limburg in Echt en via de webshop van VVV Zuid-Limburg.

>Susteren

Meer groepswandelingen:

>Maastricht
>Avondwandeling Valkenburg
>Vaals