Happen en trappen

 

In het spoor van stoere ridders en schone jonkvrouwen – 53 km.

Welkom in het smalste stukje Nederland. In Midden-Limburg is de grens nooit ver weg en dat zorgt voor interessante ontmoetingen. Trap mee en beleef het verleden. Kastelen en waterrijke panorama’s wachten op u…

Heren en ridders
We beginnen de dag in Limbricht ten noordwesten van Sittard. De aftrap vindt plaats bij het imposante Kasteel Limbricht. Dit kasteel is gebouwd omstreeks 1630 en ademt de sfeer van adellijke heren, stoere ridders en schone jonkvrouwen. De toon is gezet.

Heks
We blijven in ridderlijke sferen, want het voorgerecht wordt bij Kasteel Eyckholt in Roosteren geserveerd. Een lieflijk wit kasteel, maar het ging er hier niet altijd zo vredig aan toe: op deze plek werd Entgen Luyten – ‘de laatste heks van Nederland’ – veroordeeld en gedood.

Mottekasteel
Ook in het Belgische Kinrooi is cultuurhistorisch erfgoed alom aanwezig: er zijn maar liefst 4 molens, verschillende oude hoeves en er is een ruïne van wat ooit een mottekasteel was. Dat type kasteel bestond meestal uit een houten toren, opgetrokken bovenop een kunstmatig aangelegde heuvel.

Sporen uit de prehistorie
Vervolgens zetten we via de Maasplassen koers naar het Belgische Maaseik, en daarna naar Susteren. Zo meanderen we, in navolging van de Maas, in zuidelijke richting, terwijl de prachtige plaatjes in hoog tempo worden afgewisseld. In Susteren betreden we historische grond, want hier zijn archeologische sporen uit de prehistorie gevonden. De dag eindigt bij het beginpunt in Limbricht.

Route
De route begint met koffie en wat lekkers bij Kasteel Limbricht in het gelijknamige dorp. Daarna volgt een voorgerecht bij Kasteel Eyckholt in Roosteren en een soepje bij De Spaenjerd in Kinrooi (B). Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Landgoed Hommelheide in Susteren. Bij de Graasboer in Susteren wacht u ten slotte het dessert.

Ga naar de website voor meer informatie en reserveringen
>Happen en trappen