Fietstocht door drie landen

 

Fiets op één dag van België naar Duitsland

VVV Zuid-Limburg heeft een unieke fietstocht ontwikkeld, waarmee u op één dag van Nederland, naar Duitsland, naar België fietst. Deze fietsroute is gemaakt op basis van het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk. In combinatie met de fietskaarten, die worden uitgegeven over dit knooppuntennetwerk, kunt u de route eenvoudig fietsen. Het blijft een unieke ervaring om op één dag in drie landen te fietsen.

De fietstocht leidt langs water, langs veel monumenten, kloosters en langs pittoreske dorpen. Fiets door het smalste stukje van Nederland, met als kloppend hart het pittoreske Echt! De Maas, als grensrivier, stroomt traag door deze prachtige fietsregio. Het Vlaamse land ligt gelijk aan de overkant en is via een veerpontje makkelijk bereikbaar! Aan beide zijden van de Maas zijn door grindafgraving uitgestrekte Maasplassen ontstaan. De vele plassen, met een oppervlakte van meer dan 3.000 ha., vormen een prachtig decor voor watersport en natuurliefhebbers. De fietsroute is digitaal gratis verkrijgbaar via e-mailadres reservering@vvvzuidlimburg.nl of via de VVV Vestiging in Echt.

Voet- en fietsveer De Walborgh: Ohe & Laak (NL) – Ophoven (BE) Knooppunten 01 (NL) – 22 (BE) Overzet: Gratis In mei en september: iedere dag van 10.00-19.00 uur Juni- juli-augustus: iedere dag van 10.00-21.00 uur Oktober: weekenden van 10.00-18.00 uur

VVV Echt: klik hier voor de website